Pad Thai med räkor

2 portioner:

3 msk vegetabilisk olja 200 g skalade räkor (Kan bytas ut mot 200g biff, kykling, fläsk, tofu)
3 msk Pad thai sås
300 g risnudlar
150 g böngroddar
50 g kinesisk gräslök, klippta i 2,5 cm bitar
1 st ägg
2 msk rostade jordnötter (hackade)
1/2 Lime
1 st morot (riven)
1/2 gul lök (hackad)

Tillagning:
1. Blöt nudlarna i ljummet vatten i 5 min.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken.
3. Knäck ägget och rör sönder det ordentligt. (Ägget ska skapa en hinna i pannan för att hindra maten från att bränna fast) 4. Tillsätt nudlar och räkor.
5. Tillsätt Pad thai såsen och rör om ordentligt för att undvika att nudlarna klibbar ihop sig.
6. Stek och rör om tills nudlarna är mjuka. (ca 5 min)
7. Tillsätt kinesisk gräslök, morötter och böngroddar. (Spara lite till granering). Rör om.
8. Lägg upp på tallrik och strö över det rostade jordnötterna och pressa lite lime över maträtten.
Dekorera med det resterande färska grönsakerna.