Tips & inspiration

VILL DU PROVA HOT POT HEMMA?


Säg hejdå till sommar, nu är det dags för hot pot!

Hot pot härstammar från Kina och har funnits länge i Kinas historia och ör väldigt populärt i många delar av Asien nu!

Det är enkelt och gott med hot pot. Välj en en kryddig soppbas/buljong och förbered alla ingredienser du vill ha. Det kan vara grönsaker, svamp, kött (i tunna skivor - strimlor fungerar fint också), fisk och skaldjur, krabbstick, tofu eller nudlar och mera. Allt möjligt!

I Asien njuter man av stämningen hot pot ger, att kunna dela den varma maten med nära och köra under kalla vinterdagar, att slappna av med lite kryddstark mat med dryck och gott sällskap.

Vill du prova hemma? Här kommer några tips för att komma igång,

1. Besök vår sida Allt för Hot Pot

2. Köp en eller flera soppbas/buljong och kanske prova dippsås också?

3. Få hem ditt paket och följ instruktionen på soppbas-paketet.

4. Förbered tillbehören till din hot pot. (köp färska grönsaker och kött osv från din lokala matbutik).

5. Samla ihop ditt sällskap och njut!


---


NUDLAR, EN AV DE VANLIGASTE BASFÖDORNA I MÅNGA DELAR AV ASIEN.

Det finns olika varianter av de vanligaste nudlarna. 

1. Äggnudlar, gjorda av vetemjöl, ägg, vatten, och salt.  Lätt att använda, passar bra i nudelsoppa och utmärkt att woka till steknudlar också. 

2. Risnudlar, gjorda av rismjöl och vatten. Finns i olika bredder,1, 3, 5 och 10 mm, och tillagas på samma sätt oavsett bredd. Mest känd som ingrediens i vietnamesisk pho eller thailändsk pad thai. Även i vietnamsiska färska vårrullar används tunna risnudlar (Khanom Jeen).  

3. Glasnudlar, gjorda av mungbönor. Kan används på många olika sätt, i sallad, i nudelsoppa, i hot pot, även i wok. En fördel med glasnudlar är att det suger upp sås/buljong lätt. 

4. Udon-nudlar, gjorda av vetemjöl och vatten. Härstammar från Japan, är mjuka och tjocka. De kan används i soppa men är också supergoda stekta.

Du hittar alla dina favoritnudlar i kategorin NUDLAR och SNABBNUDLAR.


---


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.